08
مرداد

ایده‌های خلاقانه جهت نورپردازی

نورپردازی محیط خانه علاوه بر رعایت نکات و اصول نورپردازی، خلاقیت در پیاده‌سازی نورپردازی مناسب هم می‌طلبد. به عنوان مثال اگر اصول نورپردازی می‌گوید که باید اتاق‌پذیرایی را پر نور جلوه داد، شما باید با استفاده از خلاقیت خود منابع نوری مناسب را انتخاب کنید و آن‌ها را به بهترین شکل ممکن در فضا جاسازی کنید تا علاوه بر تامین نور کافی، زیبایی را هم در فضا ایجاد کنید.
برای این منظور می‌توانید از ایده‌های خلاقانه‌ای که در ادامه این مطلب ارائه می‌شود استفاده کنید و یا برای خلق ایده‌های جدید از آن‌ها بهره ببرید.

• استفاده از نورهای LED در چراغ های سقفی ، قاب هالوژن لوستر در اتاق خواب

فضای داخلی اتاق خواب غالبا باید فضایی کم نورتر از دیگر محیط‌های خانه باشد اما با توجه به اینکه فعالیت‌های دیگری از قبیل مطالعه و کار هم ممکن است در اتاق خواب انجام شود لازم است که نورپردازی به نوعی باشد که بتواند پاسخگوی تمامی فعالیت‌های احتمالی در روزمره باشد. استفاده از چراغ های مطالعه و آباژورها میتواند به ایجاد حس آرامش کمک بسزایی کند. یکی از راهکار ها برای تنظیم روشنایی لازم در زمان‌های مختلف روز استفاده از کلیددیمر بوده اما امروزه یکی از مدرن‌ترین ایده‌های رفع این مشکل استفاده از LED های رنگی است که به عنوان نور کمکی در کنار یک منبع اصلی نور در فضاهای مختلف خانه از جمله اتاق خواب قرار می‌گیرد. ال ای دی ها به علت قابلیت تنظیم شدت و تغییر رنگ نور مورد توجه قرار می‌گیرند و می‌توانند با کم و زیاد کردن روشنایی و یا انتخاب طیف رنگی مناسب نور در هر زمان از روز گزینه‌ی مناسبی برای نورپردازی اتاق خواب ب

•استفاده از چراغ‌های سقفی بزرگ در اتاق نشیمن

اتاق نشیمن اتاق مهمی است که افراد یک خانه بیشترین وقت خود را د رآن سپری می‌کنند بنابراین باید در شیوه نورپردازی آن با دقت و ظرافت عمل کرد.
آنچنان که گفته شد شیوه‌ی معمولی و منطقی این است که در اتاق نشیمن از حداکثر نور ممکن استفاده شود. از این رو علاوه بر استفاده از نور طبیعی باید چراغ‌های سقفی بزرگ و لامپ‌هایی با شدت روشنایی زیاد برای لوستر ها و چراغ های سقفی برای این محیط در نظر گرفت. همچنین استفاده از تجهیزات روشنایی دیگر مانند دیوارکوب ها میتواند به ایجاد نور بیشتر در محیط نشیمن کمک کند.

• تنظیم نور بر روی وسایل هنری و تزئینی

اساسا وسایل تزئینی و هنری به منظور زیباتر کردن محیط به خانه آورده می‌شوند. برای اینکه این وسایل هدف زیبایی را برای ما ایجاد کنند لازم است که در نوپردازی آن‌ها دقت کنیم. مثلا گاهی ممکن از اثری کاملا از نور و روشنایی مهجور بماند و زیبایی آن دیده نشود و یا به علت نور زیاد از زیبایی‌اش کاسته شود.
نور موضعی بر روی وسایل تزئینی خانه به ویژه تابلوهای هنری می‌تواند تاثیر زیادی بر نمایش تمام زیبایی اثر و جلب توجه به آن داشته باشد. برای این کار از چراغ های بالای تابلو و دیوارکوب هایی میتوان استفاده کرد که نور را بر روی اشیا تزیینی از جمله تابلوها بیندازد. در اجرای این ایده زاویه نوردهی، میزان نور و محل قرار گیری منبع نوری بسیار حائز اهمیت است. در واقع باید به گونه‌ای جاسازی و تنظیم شوند که بتوانند جزئیات اثر را به خوبی نمایش دهند.

 

• نورپردازی با چراغ خطی

چراغ‌های خطی یکی دیگر از ایده‌های پرطرفدار دنیای امروز است و در شیوه‌های نورپردازی مدرن از این نوع چراغ‌ها در جاهای مختلف خانه استفاده می‌شود.
یکی از استفاده‌های این نوع چراغ که می‌تواند جلوه‌ی جالب و مدرنی به خانه‌تان دهد استفاده آن‌ها در محل مبلمان است. این چراغ‌ها علاوه بر اینکه به عنوان یک منبع نور مستقل عمل می‌کنند، نقش تزئینی هم دارند و فضا را به زیبایی به نمایش می‌گذارند.

• ایجاد سایه

استفاده از چراغ هایی که قابلیت تنظیم نور را دارند مانند چراغ های پروژکتوری میتوانند در ایجاد سایه ها کمک کند. شما می‌توانید با جاسازی درست منابع نوری و قرار دادن وسایل مختلف خانه در محل مناسب از سایه آن‌ها استفاده کنید و فضای صمیمی‌تری در محیط ایجاد کنید. به عنوان مثال سایه‌ای که از گیاهان به ویژه گیاهان بلندتر مثل بامبو در خانه ایجاد می‌شود خود به نوعی مانند نورپردازی عمل می‌کند و جلوه‌ی زیبایی ایجاد می‌کند.

• نورپردازی آینه‌ها

استفاده از آینه‌ها در خانه محیط را دلبازتر و دلنشین‌تر جلوه می‌دهد و نور را در فضا معکس می‌کند. نورپردازی درست آینه‌ها می‌تواند زیبایی آن‌ها را در فضای خانه دوچندان کند. نورپردازی باید به صورتی باشد که هم پیکره‌ی خود آینه به عنوان یک عنصر تزئینی و زیبایی‌بخش در خانه نمایان باشد و هم اینکه در صورت استفاده تصویر درستی را با استفاده از منبع کافی نور ارائه دهد.
برای این منظور می‌توان از لاین‌های نور استفاده کرد. با قرار دادن لاین نوری در بالای صفحه آینه جلوه‌ی جذابی به آن داده می‌شود.